FAQ

De meest gestelde vragen

Door covid-19 zijn veel bedrijven genoodzaakt om vanuit huis te werken. Dat zorgt vaak voor de nodige uitdagingen. In deze vraag en antwoord vertellen wij wat Broad Horizon voor jouw bedrijf of onderwijsinstelling kan betekenen.

Broad Horizon levert diverse diensten voor thuiswerken en onderwijs op afstand. Omdat wij partner zijn van Microsoft gebruiken wij hiervoor in de basis Microsoft-technologie, met name de technologie van Office 365.

In Office 365 zitten diverse tools die het mogelijk maken online samen te werken, zoals de standaard Office-pakketten (Word, Excel, Powerpoint) maar ook het chatprogramma en samenwerkingstool Microsoft Teams.

Met die laatstgenoemde tool is het mogelijk om op afstand met elkaar te chatten, videobellen, schermen delen en bestanden delen. Daarnaast zijn er aanvullende modules beschikbaar die Microsoft Teams zeer geschikt maakt voor het geven van onderwijs op afstand.

Het leveren van licenties en implementeren van Office 365 omgevingen doen wij in samenwerking met onze partner True. Vraag Office 365 licenties aan via de website van True.

Microsoft Teams kun je zien als een centraal platform voor online samenwerking en communicatie. In de basis is het een chatprogramma, maar eigenlijk is het veel meer. Je kunt namelijk direct vanuit Teams samenwerken in documenten, videobellen, schermen delen en dat niet alleen binnen je eigen organisatie, maar ook daarbuiten.

Ja en nee. Je kunt namelijk als individu namelijk vrij eenvoudig een gratis variant afnemen bij Microsoft. Deze versie is echter wel beperkt in functionaliteit. Ook heeft Microsoft nu in verband met het coronavirus ook Office 365 licenties voor sommige organisaties beschikbaar gesteld.

Zo kunnen onderwijsinstellingen gratis de Office 365 licentie A1 aanvragen en IT-professionals Office 365 E1. Neem contact met ons op als je hier hulp bij nodig heeft.  Zowel de A1 als de E1 licentie zijn zo’n 6 maanden gratis aan te vragen. Broad Horizon en onze partner True kunnen hierbij helpen.

Om te beginnen met Microsoft Teams raden we aan om een Office 365 licentie af te sluiten. Let op: bij sommige Office 365 licenties zit Microsoft Teams niet inbegrepen.

Sommige organisaties hanteren strikte veiligheidseisen aan een digitale werkomgeving. Via een virtuele desktop, bijvoorbeeld van Citrix of een Windows Virtual Desktop, zijn bijvoorbeeld op afstand veiligheidsmaatregelen in te bouwen waardoor medewerkers of onderwijspersoneel veilig op afstand kunnen werken.

In de meeste gevallen is het mogelijk om Microsoft Teams ook in dit soort situaties in te zetten, al kan het zijn dat er aanvullende instellingen nodig zijn. Bij Broad Horizon hebben we hier ruimschoots ervaring mee. Neem contact met ons op.

Alle medewerkers van Broad Horizon werken sinds maandag 16 maart allemaal vanuit huis, op een aantal personen na waarbij dit niet mogelijk is.

Onze directeur Johan Taams riep vorige week op om goed op elkaar te letten en heeft alle begrip voor dat de situatie niet ideaal is. Veel mensen zitten thuis met kinderen of maken zich zorgen om hun familie.

Verder werkt natuurlijk het merendeel van ons bedrijf ook met Microsoft Teams. Dit maakt communicatie onderling erg goed mogelijk. Om het contact erin te houden worden over het hele bedrijf diverse initiatieven georganiseerd. Denk aan virtuele vrijmibo’s, koffiekorners en zelfs game-avonden.

Doe maar gewoon een broek aan. Volgens experts is het namelijk handig om zoveel mogelijk dezelfde structuur aan te houden als in een normale situatie. Dus die broek kan gewoon aan!