De kracht van innovatie in educatie

14 november 2019 – InnStyle, Maarssen

We kijken terug op een geslaagd Educatie event op 14 november! Het was een dag vol inspirerende presentaties, klantverhalen en round tables; georganiseerd door de Broad Horizon zusjes Abecon, Breinwave, Cmotions, House of Engagement en True.

Op deze dag namen we je mee in de laatste ontwikkelingen, trends en de kansen om studenten en medewerkers optimaal te faciliteren. Daarnaast lieten we je zien hoe je technologische ontwikkelingen kan inzetten om inzicht te krijgen in effectiviteit, rendement en kosten. En was er volop gelegenheid om met collega’s uit het vak in gesprek te gaan.

Being ahead

Onderwijsinstellingen en commerciële opleiders kunnen vandaag de dag al de enorme hoeveelheid gegevens van aanmelders die zij tot hun beschikking hebben zó snel en zó goed analyseren, dat het studieverloop voor een groot deel voorspeld kan worden. Door chatbots in te zetten kunnen vragen van studenten sneller en efficiënter beantwoord worden en via apps en portals worden eenvoudig selfservice functies aangeboden. Door social media slim te integreren met de systemen die voor de bedrijfsvoering worden gebruikt kunnen alumni betrokken blijven. En door het gebruik van digitale werk- en leeromgevingen voor medewerkers, docenten en studenten kan men effectiever en sneller werken.

Maar hoe ga jij hier mee om? Maak jij al optimaal gebruik van de effectieve inzet van betaalbare en innovatieve technologie? En dan niet alleen voor studenten en cursisten, maar ook voor docenten, bestuurders, stagebedrijven, ouders en andere stakeholders. En wat kun je van andere onderwijsinstellingen en commerciële opleiders leren?