Data Visualisation & Dashboards

Data visualisaties, wat kan je ermee?

Maak de waarde van data inzichtelijk aan de business. Data Scientists en Data Analisten gaan enthousiast aan de slag om waarde uit de beschikbare data te halen, maar hoe maak je de inzichten uit data nu helder aan de business? Op zo’n manier dat de business er beslissingen op kan nemen? Welke grafiek gebruik je waarvoor? En welke tooling past daarbij?

Allemaal relevante vragen wanneer het gaat om het inzichtelijk maken van de waarde van je data en/of voorspelmodel.

De kunst van effectieve dashboards

De belangrijkste informatie die nodig is om de doelen te bereiken in een oogopslag beschikbaar, dat zou een dashboard moeten bieden. Dit geeft je de mogelijkheid om op ieder niveau in de organisatie actief en snel bij te sturen.

Kenmerken

  • Breng al je databronnen samen
  • In één oogopslag inzicht in je data
  • Actief en snel bijsturen

 

Het dashboard hoort simpel te zijn. Het dashboard moet probleemgebieden kunnen weergeven, niet analyseren. Data gedreven inzichten omzetten naar acties.

Onze oplossingen

Visualisaties met modelplot[r/py]

Met R en Python is het mogelijk om hele goede voorspelmodellen te maken. Om deze modellen goed over te kunnen brengen aan jouw collega’s in de business is natuurlijk een andere uitdaging. Hieronder een mooi voorbeeld om deze talen in visualisaties om te zetten en de kracht van je voorspelmodel te laten spreken.

Visualisaties-modelplot-r-py-Broad-Horizon
Visualisaties-omgevingsdata-Broad-Horizon

Visueel maken van omgevingsdata om potentieel publieksbereik te bepalen

Een voorbeeld hoe je polygon plotting in R kunt gebruiken om inzicht te geven in onder andere openbare data op een kaart van een bepaald gebied. Door de data op de kaart inzichtelijk te maken, heb je snel een beeld bij bestaande kansen.