Azure Power Platform

Zet je data aan het werk

Innoveren met behulp van data wordt steeds belangrijker. Gelukkig zien veel bedrijven de enorme waarde van data. Grote hoeveelheden data worden opgeslagen in de cloud en bedrijven zijn efficiënter geworden in het gebruik van data en signalen afkomstig van een groot aantal bronnen: internetverkeer, sociale media en bedrijfssystemen zoals CRM / ERP.

Maar als eenmaal de infrastructuur voor het benutten van data is geïmplementeerd, wat dan? Hoe kun je ervoor zorgen dat die data het meest efficiënt voor je werkt? Er is een laag nodig bovenop die data waarmee alle werknemers, ongeacht hun technische mogelijkheden, eenvoudig kunnen werken. Dat is wat het Microsoft Power Platform doet. Het is een systeem dat gebruikers in staat stelt om drie belangrijke acties uit te voeren op het gebied van data die hen helpen om hun werk te doen: Analyze, Act en Automate. Dit wordt gedaan m.b.v. Power BI, PowerApps en Flow. Deze applicaties werken allemaal samen, bovenop uw data, en helpen alle medewerkers in het dagelijkse werk, van de CEO tot de eerstelijnswerkers.

Azure Power Platform
– belangrijke onderdelen

Power BI

Power BI is een self-service Business Intelligence-oplossing die jouw data omzet in rijke analyses en heldere visuele rapportages, waar jouw data ook vandaan komen. Uit de cloud of uit je eigen datacenter; uit een Excel-spreadsheet of SharePoint-lijst; of uit een van de honderden andere systemen met ingebouwde ondersteuning door het Power Platform. Power BI verbindt jouw verschillende databronnen met elkaar en visualiseert dat in rijke leesbare overzichten.

PowerApps

PowerApps is een “applicatie-ontwikkelplatform voor iedereen” – waardoor iedereen web- en mobiele apps kan bouwen zonder code te hoeven schrijven. De natuurlijke verbinding tussen Power BI en PowerApps maakt het gemakkelijk om inzichten te geven aan supply chain medewerkers, verkoop medewerkers, monteurs en anderen in de frontlinie. Dit gebeurt in op maat gemaakte en vaak taak specifieke apps die de productiviteit van de medewerkers verhogen.

Flow

Flow is een intelligente procesautomatisering service die verder gaat dan eenvoudige taakautomatisering. Hierdoor kunnen niet-technische gebruikers complexe bedrijfsprocessen en workflows automatiseren zonder een complexe IT-implementatie. Via een eenvoudige en intuïtieve interface kunnen gebruikers geautomatiseerde werkstromen maken die kunnen worden geactiveerd voor inzichten van Power BI en de acties die men moet uitvoeren in een app gebouwd met PowerApps.