Digitale transformatie: maak je ambities waar in overzichtelijke stappen

De wereld om ons heen verandert continu. Als bedrijf is het best lastig om je telkens aan te passen aan de veranderende wensen van klanten, de nieuwe technische mogelijkheden, een krappe arbeidsmarkt of een veranderend speelveld. Om succesvol te blijven moeten organisaties zich steeds sneller kunnen aanpassen. Broad Horizon wijst organisaties de weg in een steeds sneller veranderende en complexe wereld. Wij zorgen ervoor dat de wereld je niet overkomt, maar dat je regie blijft houden op wat jouw organisatie doet. Wij helpen je om adaptief én succesvol te blijven.

Waar moet je beginnen?

Met welke stap je moet beginnen, hangt van jouw bedrijf af. We merken dat organisaties zelf heel goed weten op welke vlakken ze zaken kunnen verbeteren. Dat is dan ook direct de beste plek om te starten.

Roadmap met stip op de horizon

Samen met jou bespreken wij wat je organisatie wil bereiken. Vooruit kijken betekent in onze visie dat je in het hier en nu bewust bezig bent met wat je aan het doen bent. We willen geen vergezichten creëren, maar praktische oplossingen bieden. Daarom maken we een roadmap waarop we de weg tekenen om de stip op de horizon te bereiken. Zowel langs de as van het IT landschap (IT systemen en infrastructuur) als vanuit de Data strategie. Hierin maken we concrete afspraken over de stappen die bijv. de komende drie maanden genomen moeten worden om naar die stip toe te werken. Ieder kwartaal kijken we waar we staan, of de stip op de horizon nog aansluit bij de huidige situatie en welke stappen op dat moment zinvol zijn om in het komende kwartaal te ondernemen.

Hiervoor maken we gebruik van 5 bouwstenen voor digitale transformatie.

 1. Empower your employees
  Hoe zorg je ervoor dat medewerkers met moderne voorzieningen optimaal in de gelegenheid worden gesteld om hun werk te doen en om samen te werken? Overal en op elk apparaat
 2. Improve your operations
  Hoe voeg je klantwaarde toe aan alles wat je doet? Hoe optimaliseer je de werkprocessen?
 3. Engage your customers
  Hoe blijf je verbonden met je klanten? Want als je relevant blijft voor je klanten, creëer je waarde voor hen en genereer je extra business.
 4. Futurize your products
  Hoe zou jij je producten of diensten verder kunnen innoveren? Denk hierbij aan nieuwe verdienmodellen, servicemodellen of andere verkoopkanalen.
 5. Data Insights
  Hoe kan de kennis en data die bij jouw organisatie al in huis is op de juiste manier ingezet worden? Wij helpen organisaties om hun data in te zetten om een data gedreven organisatie te worden en om vervolgens op vier verschillende assen te veranderen. Want inzicht in je gegevens helpt jou om voorop te lopen.

In de komende blogs gaan we dieper in op deze vijf bouwstenen met praktische voorbeelden.

Wil je doorpraten over de digitale transformatie van jouw bedrijf en ben je benieuwd hoe wij deze bouwstenen voor jou kunnen laten werken? Neem dan contact met ons op.