Bedrijfssoftware in de cloud

 

Waar software draait en wie het beheert, maakt steeds minder uit. Zelfs het zwaartepunt van bedrijfskritische applicaties verschuift zich geleidelijk naar de cloud. Zo staat ook jouw organisatie vroeger of later voor de vraag in hoeverre je nog in een eigen IT-infrastructuur blijft investeren.
In hun zoektocht naar meer flexibiliteit en onderscheidend vermogen nemen veel organisaties hun systeemlandschap onder de loep. Ondersteuning door cloud-computing wordt gezien als een belangrijk antwoord op de toegenomen behoefte aan snelheid en wendbaarheid. Een ontwikkeling waar softwareleveranciers op inspelen door bedrijfsoplossingen ook als cloudoplossing aan te bieden. Maar wat te doen als jouw organisatie meer vraagt dan standaardsoftware kan bieden? Gelukkig zijn er meerdere cloudsmaken mogelijk.

ON PREMISE

Er zijn nog veel organisaties die hun bedrijfsgevoelige informatie ‘veilig’ op eigen servers houden ofwel ‘on premise’.

PRIVATE CLOUD

Een tussenvorm is hosting van een on-premise oplossing. In dat geval is jouw hostingpartner verantwoordelijk voor het beheer en de beveiliging, hoogwaardige hardware en het up-to-date houden van technische kennis.

PUBLIC CLOUD

Het is al heel gewoon om standaardsoftware, samenwerkingssoftware en CRM-functies in abonnementsvorm af te nemen uit een public cloud.

HYBRID CLOUD

In de praktijk blijkt dat op dit moment de meeste bedrijven slimme combinaties maken van cloud-technologieën: deels on premise, deels met of bij een hosting partner en deels via aanbieders van publieke diensten.